KV ‘21: Ungdommens Vælgermøde

Sidste uge var Ordskælv i Sønderborg, hvor vi arrangerede et mildest talt anderledes vælgermøde for unge. Sammen med vores partnere, Ungdomskulturhuset Mejeriet, Sønderborg Kommune, Sønderborg Ungdomsråd og DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom satte vi rammer om kommunalvalget, der gjorde det tilgængeligt, sjovt og udfordrende for de unge og de aktuelle byrådskandidater, som de unge mødte til workshops og fællesspisning. Thore præsenterede resultaterne af vores kortlægning af ungdommen i Sønderborg, som blev brugt til at tale kommunalpolitik, byudvikling, ungdoms- og kulturpolitik i dialog med politikerne.

Vi har været så heldige at en af kandidaterne, Else Christensen-Redzepovic, har sat ord på hvad der skete:

"Kortworkshoppen på Ungdommens Vælgermøde i Sønderborg den 4.11. arrangeret af Ordskælv, bød på en anderledes, inspirerende og engagerende måde at vække unges interesse i og forståelse for politik end de traditionelle vælgermøder. Med afsæt i forskellige cases fra unges hverdag, ønsker, håb og drømme for deres liv og by, kom der godt gang i diskussionerne omkring bordene mellem de unge deltagere og opstillede politikere på tværs af partierne.”

Vi takker for ordene og siger hurra for de unge og deres store interesse for at gøre kommunalvalget relevant og vedkommende med kunsten og kulturen som køretøj!

Der skal også lyde en stor tak til Mejeriets powerhouse ungekoordinator Ida Ketelsen Hansen og Edith Lorentzen og Lærke Blom Madsen fra DFUNK, Augustiana Kunstpark & Kunsthal som stillede kunstnerresidens til rådighed for Thore og Mazen Ismail, som leverede en fantastisk rørende performance og alle de unge og de frivillige, der også synes det var vigtig, at vi arrangerede Ungdommens Vælgermøde.

Fotos af Patricio Soto


Forrige
Forrige

Kortlægning af Danmarks ungdom udkommer d. 22. august 2022

Næste
Næste

Ny bog kommer snart